SAJTÓKÖZLEMÉNY

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Szánalmas a pécsi Fidesznek az a csúsztatása, hogy ingyen átvilágítást ígértem az önkormányzati cégeknél, intézményeknél. Tucatnál több ügyvéd dolgozik ma a feladaton, akiktől ma azok várnának ingyenes munkát, akik évekig a mostani díjazás többszöröséért bíztak meg ügyvédeket.

»Önkéntes munkában? Önkéntes. Maguk jelentkeztek, nem most, most már nagyjából fél éve.«

Ezt mondtam szó szerint az ATV mostanában sokszor kiforgatott műsorában augusztusban. Ügyvédek egy csapata önként jelentkezett arra a munkára, amelynek szükségességét már a választási kampányban megfogalmaztam. Azt soha, senki nem mondta, hogy ezt a munkát ingyen fogják elvégezni.

Az átvilágítás magában foglalja 13 önkormányzati társaság és 9 intézmény gazdálkodásának terv szerint zajló teljes vizsgálatát 2014 januárja óta a mai napig. A szakemberek azt vizsgálják, hogy a gazdálkodó szervezetek miként bántak a közpénzekkel, milyen volt a gazdálkodási gyakorlatuk.

Ez a munka 13 ügyvéd minden idejét igénybe veszi. Ezek az ügyvédek a Pécsett megszokott díjazás alsó határán dolgoznak.

Ingyen munkát most azok várnának tőlük, akik évekig ennek a díjazásnak a többszöröséért bíztak meg ügyvédeket, olyan szerződésekkel, ami csak a kifizetéseket garantálta, az eredményes munkát nem. Az átvilágítás egyik máris kézzelfogható eredménye pont az, hogy a számok alapján éppen az ügyvédi munkák voltak 30 százalékkal túlárazva az előző öt évben.

Én nem várok senkitől ingyen munkát, ez nem több, mint annak a pécsi Fidesznek a hazugsága, amely láthatóan kampányüzemmódban ragadt. Én eredményes munkát várok, olyan áron, ami nem túlzó, ez ebben az esetben a Pécsett megszokott díjak alsó szegmensét jelenti. Ennek a munkának az eredménye már most látszik, és azt is megígérhetem, hogy még bőven lesznek eredményei.

A pécsi Fidesztől pedig határozottan kérem, hogy egyszer és mindenkorra hagyjon fel a hazugságokkal és a csúsztatásokkal. Azt kérem a párt pécsi képviselőitől, tagjaitól, hogy ha a közbeszédet nem tartják becsben, akkor legalább azokat a pécsieket tiszteljék meg őszinte beszéddel, akik még őket támogatják.

 

Péterffy Attila
Pécs Megyei Jogú Város polgármestere