Sajtóközlemény - óvodák/bölcsődék újranyitása

Május 25-e, hétfőn újranyit a pécsi önkormányzat kezelésében működő minden óvoda és bölcsőde.

2020. május 25-én hatályba lép az óvodák és bölcsődék újranyitásáról, valamint nyári táborok megszervezéséről szóló kormányrendelet. A szabályozás rögzíti, hogy 2020. május 25. napjától Budapest területének kivételével valamennyi magyarországi óvoda és bölcsőde újranyit, és a vészhelyzet előtti szokásos rendben működik tovább.

Pécs polgármestere közvetlenül az egészségügyi veszélyhelyzet kihirdetése után rendkívüli szünetet, illetve ügyelet biztosítását rendelte el a város óvodáiban és bölcsődéiben. Az önkormányzat az azóta eltelt időszakban folyamatosan monitorozta a pécsi óvodás és bölcsődés gyermekek szüleit. Az intézmények, csoportok nyitását az igényekhez igazítottuk annak érdekében, hogy a pécsi szülők visszatérése a munkahelyükre ne múlhasson a gyermekek ellátásán.

Május 25-e, hétfőn a kormányrendelet értelmében újra az egészségügyi veszélyhelyzet előtt megszokott rendben nyitnak ki a pécsi önkormányzat óvodái és bölcsődéi.

Fontos tudnivaló a szülők részére, hogy az óvodák és bölcsődék azon gyermekeknek tudnak május 25-én, hétfőn étkezést biztosítani, akiknek a szülei ezt az igényt május 22-e, péntekig jelzik az intézmény felé.

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata