SAJTÓKÖZLEMÉNY

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt rendeltek el nyomozást a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság gazdaságvédelmi osztályánál. A feljelentés és az elrendelt nyomozás alapját az a pénzügyi és jogi átvilágítás adta, amelyet október 13. után rendeltem el a pécsi önkormányzat cégeinél és intézményeinél.

A konkrét ügyről dr. Bodnár Imrével, az önkormányzati cégek és intézmények átvilágítását végző ügyvédi team koordinátorával január 30-án tartott részletes sajtótájékoztatón számoltunk be. Az esemény témáját két ingatlan adásvétele körül feltárt ügyletek adták, mindkettő a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. volt vezetéséhez köthető.

A 2019. októberi választások óta ez az első eset Magyarországon, amelyben önkormányzati cégek, intézmények átvilágítása eredményeképpen feljelentés született, majd nyomozást rendeltek el. Pécs vezetése továbbra is eltökélt az átlátható, tiszta viszonyok megteremtésében és az elszámoltatásban. Az önkormányzat gazdálkodó szervezeteinek átvilágítása ebben a szellemben folyik tovább.

 

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata