SAJTÓKÖZLEMÉNY

SAJTÓKÖZLEMÉNY

  • 2020.01.22.

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Pécsiség és szakmaiság – idén 20. alkalommal lesz POSZT!

Pécs városa, a Magyar Teátrumi Társaság és a Magyar Színházi Társaság közösen keresik a megoldást arra, hogy a Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT), a színházi szakma hazai ünnepe Pécsett folytatódjon.

A Pécsi Országos Színházi Találkozót szervező POSZF Nkft. kétharmadát a pécsi önkormányzat cége, a Zsolnay Örökségkezelő Nkft. birtokolja, a fennmaradó egyharmadot pedig egyenlő arányban a Vidnyánszky Attila irányította Magyar Teátrumi Társaság és a Keszég László vezette Magyar Színházi Társaság.

A partnerek tisztában vannak azzal, hogy a kultúra összetartó ereje Pécsett az identitás elválaszthatatlan része és a POSZT-ra továbbra is úgy tekintenek, mint a színházi évad kiemelkedő produkcióinak és a színházi szakmának a bemutatására, ami konzultációs lehetőség az érintett szervezeteknek és ezzel együtt kapcsolat a közönséghez.

Mindhárom fél célja egy olyan újra felvirágoztatott POSZT, amely jól illeszkedik Pécs városfejlesztési stratégiájához, mind pedig a két társaság professzionális célkitűzéseihez.

Január 21-én Budapesten folytatott megbeszélést Vidnyánszky Attila, Keszég László és Bognár Szilvia, Pécs város kultúráért felelős alpolgármestere. Itt elhangzott: Pécs önkormányzata kötelezettséget vállal arra, hogy a fenti célok érdekében a korábbi 30 millió felett további 20 millió forintot biztosít a jubileumi 2020-as és az önkormányzati ciklus teljes ideje alatti években a POSZT megrendezésére.