Péterffy Attila: ma Magyarország ránk figyel - pecsistop.hu

Jól vizsgázott az ellenzéki összefogás, az ellenzéki pártokat és civileket tömörítő Mindenki Pécsért Egyesület optimistán várja október 13-at - hangzott el a szervezet hétfői, pécsi sajtótájékoztatóján.

Az a siker, amit elértem az országgyűlési választáson, az az ellenzéki együttműküdésnek volt köszönhető - kezdte a sajtótájékoztatót Mellár Tamás, a Mindenki Pécsért Egyesület alapítója. A 2018-as eredmény jegyében hívták életre a Mindenki Pécsért Egyesületet, hogy összefogja a széttöredezett ellenzéket, mivel látszott, hogy ez lehet az egyedüli eredményes stratégia.

- Az összefogás nem volt konfliktusoktól mentes, de végeredményként megszületett egy végigtárgyalt, pontokba szedett együttműködés, ami nem felszínes, és mindenki elfogadta azt - mondta Mellár, hozzátéve, a kampány hajrájában zökkenőmentes az együttműködés, a pártok szerencsésen kiegészítik, segítik egymást, nincsenek elvi gondok, személyi kérdések. Ahogy a közgazdász fogalmazott, jól vizsgázott az együttműködés, az összefogás jó eredményre számít október 13-án.

- Ezek a pártok arra szövetkeztek,  hogy változást hozzanak Pécsett, leváltsák a fideszes vezetést, ehhez a személyi feltételek adottak - fűzte hozzá.

- Ma Magyarország ránk figyel, ha valahol egy nagyvárosban a demokratikus erők képesek leváltani a Fideszt, az Pécs - ezt már Péterffy Attila, a Mindenki Pécsért Egyesület független polgármesterjelöltje mondta.

- Van egy jó szakmai programunk, mely mentén Pécset ki lehet húzni a gazdasági válságból, van egy jó csapatunk, tehetséges jelöltjeink, és van egy erős, ellenzéki szövetség - DK, Momentum, Jobbik, MSZP, Párbeszéd, Forum Sopianae, Mindenki Pécsért Egyesület -, mely ütőképes, tettre kész, minden lehetőség adott, hogy jól szerepeljünk a választáson - fogalmazott, hozzátéve,

"Pécsett változás kell, demokratikus fordulatra van szükség, és nem majd egyszer, hanem most."