Péterffy Attila is beszédet mond a jövő pénteki pécsi tüntetésen - szabadpecs.hu

Péterffy Attila is beszédet mond a jövő pénteki pécsi tüntetésen - szabadpecs.hu

  • 2018.12.29.

És fontos bejelentést tesz a város jövőjét illetően – nyilatkozta lapunknak Nemes Balázs, a Momentum szóvivője, a pénteki pécsi és a jövő szombati komlói tüntetés főszervezője.

Megkerestük Péterffy Attilát is, aki elsőként a Szabad Pécsnek nyilatkozta le, hogy független polgármester-jelöltként elindul Pécsett 2019 őszén. Megerősítette, hogy részt vesz a tüntetésen és beszédet mond. Arra a kérdésünkre viszont, hogy miről szól majd a bejelentés, az indulásával, lehetséges vgy konkrét támogatóival kapcsolatos lesz-e, vagy polgármester-jelölti programjával, terveivel kapcsolatos, azt közölte, hogy erre jövő pénteken este, a beszédében kapunk majd választ. 

Mint megírtuk, a Momentum új szóvivője, a pécsi Nemes Balázs a parlamenten kívüli párt EP-listáján harmadikként, egyben első férfiként szerepel.

Ugyan a Momentum szervezte korábbi pécsi rabszolgatörvény ellenes tüntetést is, de akkor is, s várhatóan majd most is több más parlamenti és kisebb párt, szervezet, civilek, és valószínűleg szakszerveteti képviselők is jelen lesznek a megmozduláson. Amelyet január 4-én tartanak majd Pécsett, de másnap, január 5-én Komlón is lesz tüntetés.

Babos Attila