Közleményben reagáltam az ellenzéki pártok nagy bejelentésére

Közleményben reagáltam az ellenzéki pártok nagy bejelentésére

  • 2019.04.03.

 

Kedves pécsi szavazó polgárok!

Ma egy nagyon fontos bejelentést tettek az ellenzéki pártok Pécsett. Engedjék meg, hogy a sajtónak írt közleményemet, a hivatalos oldalamon is megosszam Önökkel:

"Szerda délelőtt sajtótájékoztatón jelentette be az öt legnagyobb ellenzéki párt pécsi képviselője, hogy közös listát kívánnak állítani az őszi önkormányzati választásra.
Közös a céljuk ugyanis: a Fidesz leváltása.

Szerintük erre minden esély megvan, ha megalakul az öt-párti ellenzéki összefogás. A közös célt tehát megtalálta a DK, a Jobbik, az LMP, a Momentum és az MSZP, és elhatározás is van, a közeljövő feladata lesz, hogy a legfontosabb gyakorlati részletekről is megegyezzenek…”

Szombathelyen az országban elsőként kötött megállapodást az MSZP, a DK, az LMP és a Momentum arról, hogy közösen indítanak jelölteket az őszi önkormányzati választáson. Veszprémben is összefogott az ellenzék… Székesfehérvárott is teljes körű koordinációval készülnek az őszi önkormányzati választásokra a változásért kiáltók. Vagy Miskolcon. De ott van Komló is, ahol összefogott az ellenzék… hogy
saját megyénkből is említsek várost...

A pécsi bejelentés kapcsán azt merem gondolni, hogy a város polgárai érezhetik:nincsenek egyedül akkor, amikor azt gondolják: nem mennek helyesen a dolgok. Akkor, amikor hiába kormánypárti egy városvezető, ha ez nem vezet eredményességhez. Látjuk, hogy a Magyar polgárok, hány helyen szeretnék kivenni a Fidesz kezéből városuk irányítását. 
Én ezt látom tendenciának.
Azt, hogy ami eddig volt, - kormánypártiság ide vagy oda -, az nem volt jó. 
Változás kell. 
Őszinte szívvel és örömmel üdvözlöm a pécsi bejelentést. A városért, a lakosaiért, igenis össze kell fogni. És ez most létrejött. Gratulálok az egyezséget teremtőknek. 
Én, a változás polgármesterjelöltje kívánok lenni. 
A változásé, amely új erőt ad városunknak.

Péterffy Attila
Független polgármesterjelölt

Pécsiség, mindenkor!"