Közlemény - személyiségi jogi per

Már az önkormányzati választások kampányában fontos célkitűzésem volt, hogy az új vezetés alatt Pécs közbeszéde és közélete méltóvá váljon a város gazdag múltjához, történelmi örökségéhez. Ugyanígy kiemelt célom az is, hogy Pécs megszűnjön következmények nélküli város lenni.

Ezek az elvek vezéreltek akkor, amikor pert indítottam Vicze Csilla ellen, aki a választási kampány során egy független civil szervezet mögé bújva nagy nyilvánosság előtt valótlanul azt állította rólam, hogy bűncselekményt, környezetkárosítást követtem el. 

A célom nem az, hogy minden áron a törvény erejével bizonyítsam az igazam, és végképp nem az, hogy sértettségből, vagy önös érdekből vegyek revansot. Egészen egyszerűen azt szeretném elérni, hogy mindenki számára világossá váljon: Pécsett a kimondott szónak súlya és következménye van, akkor is, ha éppen választási kampány zajlik.

A fenti célok érdekében személyiségi jogi pert indítottam, amelyben sérelemdíj megfizetését kérem az alperestől a jó hírnevem megsértése miatt. Az ügyben szerdán délelőtt tartott tárgyalást a Pécsi Törvényszék. A polgárjogi ügy jelenleg a kezdeti, perfelvételi szakaszban tart, a következő tárgyalásig a kereset pontosítása fog megtörténni. Ez egy technikai lépés, és semmilyen tekintetben nem befolyásolja azt a célt, amiért a pert indítottam. Azt várom, hogy Vicze Csilla többet senkiről ne állítson a nyilvánosság előtt valótlanságokat.

 

Péterffy Attila
Pécs Megyei Jogú Város polgármestere