Az önkormányzati cégek átvilágításának köszönhetően megtettük az első feljelentést

Az önkormányzati cégek átvilágításának köszönhetően megtettük az első feljelentést

  • 2020.01.30.

Az önkormányzati cégek átvilágításának köszönhetően megtettük az első feljelentést, így kezdetét vette a kampány során tett vállalásaim egyike, az elszámoltatás‼️

Dr. Bodnár Imrével, a pécsi önkormányzati cégek és intézmények átvilágítását végző ügyvédi team koordinátorával tartottunk ma közös sajtótájékoztatót. Az esemény apropóját az adta, hogy a vállalásaim között szereplő átvilágítás mostanra olyan ügyeket tárt fel, amelyekben megtettük az első lépéseket az elszámoltatás felé. Az októberi választások óta első ízben Pécsett született feljelentés olyan gazdasági bűncselekmény gyanúja miatt, amelyet jogi és gazdasági átvilágítás tárt fel.

A sajtótájékoztató témáját két ingatlan adásvétele körül feltárt ügyletek adták, mindkettő a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. volt vezetéséhez köthető.

Megígértük, hogy átvilágítjuk az önkormányzati cég- és intézményrendszert, megígértük, hogy ha jogsértő ügyeket találunk, ha a pécsiek vagyonát elherdálták, elszámoltatjuk a felelősöket, és ezeket be is tartjuk.

A cégek, intézmények átvilágítása tovább folyik, ha újabb, a mostanihoz hasonló ügyek kerülnek elő, újra jelentkezünk. A mostani ügyben innentől a nyomozóhatóságnak kell megtennie a szükséges lépéseket, bízunk benne, hogy sikerrel járnak.

Pécsiség és átláthatóság mindenkor!
A sajtótájékoztatóról készült teljes videó az alábbi linkre kattintva érhető el: http://bit.ly/315edRo