A Fidesz előtt adta le Péterffy Attila és a Mindenki Pécsért Egyesület az ajánlóíveket szabadpecs.hu

A Fidesz előtt adta le Péterffy Attila és a Mindenki Pécsért Egyesület az ajánlóíveket szabadpecs.hu

  • 2019.08.27.

Pécs az első és eddig egyetlen olyan nagyváros, ahol az ellenzéki szövetség a Fideszt megelőzve adta le az ajánlóíveket. Péterffy Attila, a Mindenki Pécsért pécsi polgármesterjelöltje hangsúlyozta, neki ugyan már az első napon, szombaton összegyűlt a szükséges számú ajánlás, egyértelmű volt, hogy bevárja a csapatot és mindenkiét beviszik.

Péterffy Attila, a Mindenki Pécsért Egyesület pécsi polgármesterjelöltje Mellár Tamás társaságában vitte be az ajánlóíveket a pécsi városházára kedden délelőtt. Lapunknak Péterffy Attila a támogatói ívek leadása után azt mondta, hogy teljesen pontos számot arról nem is tud mondani, hogy az ő jelöltségét hányan támogatták, mert 1400 ajánlás összegyűjtése után abbahagyták a számolást.

Azt viszont elmondta, hogy az első napon, szombaton már összegyűlt a jelöltséghez szükséges minimális 500 aláírás, illetve annál több is, de egyértelmű volt, hogy nem rohan be egyedül hétfőn reggel a támogatói ajánlásokkal, mert ők csapatként gondolkodnak, és csapatként is adják le az ajánlásokat. Vagyis nem kívánta úgy ellopni a show-t a képviselőjelöltjeik elől, ahogyan Vári Attila azt szerinte megtette. Ráadásul ezzel Pécs az első, és eddig a tudomásuk szerint az egyetlen olyan nagyváros, ahol az ellenzék a Fidesz előtt tudta leadni a polgármesterjelölt és a képviselőjelöltek ajánlóíveit.

Mint mondta, a legtöbb helyen egyébként már vasárnap megvolt az, amit elterveztek, vagyis a szükségesnél legalább 30 százalékkal több ajánlás, de volt két-három olyan körzet, amelyben nem sikerült annyi embert elérniük, ezért a más területen dolgozó aktivisták és jelöltek besegítettek.

Frissítés: Délután már a valasztas.hu-n is megtalálható a hivatalos indulók között Péterffy Attila és a Mindenki Pécsért Egyesület 18 képviselőjelöltje.